„Поп-ап“ настан, организиран од младите европски амбасадори, на Универзитетот во Регенсбург, привлекува интерес на студентите во ЕУ News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

19/07/2023

„Поп-ап“ настан, организиран од младите европски амбасадори, на Универзитетот во Регенсбург, привлекува интерес на студентите во ЕУ

На 13. јули, како дел од летниот фестивал на Универзитетот во Регенсбург, се одржа „поп-ап“ настан. Јована Јаќимовиќ, млад европски амбасадор и студентка на универзитетот, ја претстави мрежата на млади европски амбасадори заедно со проектот „Webalkans“ и кампањата „Од нас направено“ („Made of Us“). Ова беше прилика да се прикаже регионот и неговите убавини. Студенти од различни држави на ЕУ учествуваа во настанот и покажаа голем ентузијазам за мрежата млади европски амбасадори, како и желба да дознаат повеќе за младите европски амбасадори и регионот на Западен Балкан. На настанот присуствуваше и Силвана Фаруку, млад европски амбасадор од Албанија, која е докторантка на Универзитетот во Регенсбург.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.