Të rinjtë nga Mali i Zi diskutojnë vlerat evropiane me diplomatët News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/04/2022

Të rinjtë nga Mali i Zi diskutojnë vlerat evropiane me diplomatët

Dega e Malit të Zi të Zyrës Rajonale për Bashkëpunim Rinor (RYCO) organizoi Bisedimet Rinore në Herceg Novi më 7 prill. Më shumë se 30 të rinj të moshës nga 15 deri në 25 vjeç morën pjesë në këtë aktivitet në bashkëpunim me Ambasadën Franceze dhe të mbështetur nga Sekretariati për Kulturë dhe Arsim në Herceg Novi. Qëllimi ishte afrimi i të rinjve nga Mali i Zi me idetë dhe vlerat themeluese të BE-së.

 

Në takim ishin të pranishëm ambasadori francez në Mal të Zi, Christian Thimonier; Zëvendës ambasadorja çeke, Petra Ali Dolakova; Ministrja Fuqiplote e Ambasadës Sllovene, Goranka Krošelj; Zëvendës ambasadorja hungareze, Mira Vuity; si dhe Isabelle Thomas Delic nga Zyra për Integrimin Evropian. Të rinjtë që morën pjesë patën shansin për t’iu drejtuar drejtpërdrejt diplomatëve dhe për të mësuar më shumë rreth vlerave të BE-së dhe mundësive që ajo u ofron të rinjve.

 

Në përputhje me prioritetet e Presidencës Franceze të Këshillit të BE-së, Ambasada Franceze në Mal të Zi dhe RYCO në Mal të Zi planifikojnë të organizojnë një seri Bisedimesh Rinore në zona të ndryshme të Malit të Zi. Bisedimet e ardhshme të të rinjve do të zhvillohen në Berane, Pljevlja dhe Ulqin.

Burimi: RYCO

Fotografitë: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.