Mladi iz Crne Gore razgovarali sa diplomatama o evropskim vrijednostima News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

15/04/2022

Mladi iz Crne Gore razgovarali sa diplomatama o evropskim vrijednostima

Ogranak Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Crnoj Gori organizovao je 7. aprila u Herceg Novom razgovore sa mladima. Više od 30 mladih, uzrasta od 15 do 25 godina, učestvovalo je na ovom događaju u saradnji sa francuskom ambasadom, uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Herceg Novog. Cilj je bio da se mladi iz Crne Gore bolje upoznaju sa osnovnim idejama i vrijednostima EU.

 

 

Sastanku su prisustvovali ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije; zamjenica šefa misije u češkoj ambasadi Petra Ali Dolakova; opunomoćena ministarka ambasade Slovenije Goranka Krošelj; zamjenica šefa misije u ambasadi Mađarske Mira Vuiti; i Izabel Tomas Delić iz Kancelarije za evropske integracije. Učesnici su dobili priliku da se direktno obrate diplomatama i saznaju više o vrijednostima EU i mogućnostima koje EU pruža mladim ljudima.

 

 

U skladu sa prioritetima francuskog predsjedavanja Savjetom EU, francuska ambasada i RYCO planiraju da organizuju niz razgovora sa mladima širom Crne Gore. Budući razgovori mladih biće održani u Beranama, Pljevljima i Ulcinju.

Izvor: RYCO

Fotografija: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.