YEA učestvuju u Born2run trci u Kumanovu, Sjeverna Makedonija News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

15/11/2023

YEA učestvuju u Born2run trci u Kumanovu, Sjeverna Makedonija

Šestu godinu zaredom, Grad Kumanovo je u novembru ponosno bio domaćin Born2run maratona. Ovu omiljenu tradiciju sa entuzijazmom prihvata lokalna zajednica, posebno mladi. Centralna misija maratona je da promoviše suživot i povjerenje kroz sport, da u gradu uspješno ujedinjuje ljude različitog porijekla i prevazilazeći etničke podjele. To je primjer nepokolebljive posvećenosti Kumanova da slavi svoje bogato multietničko društvo i raznolikost koja ga definiše. Kao najveća opština u Republici Sjevernoj Makedoniji, Kumanovo služi kao sjajan primjer etničke raznolikosti, sa stanovništvom koje čine makedonske, albanske, srpske, romske, turske i vlaške zajednice.

 

Trka je održana 11. novembra 2023. godine, povodom Dana oslobođenja Kumanova, a organizovana je u dvije kategorije: maraton na 3 km i maraton na 10 km. Značajno su doprinijeli i članovi Regionalnog centra za osobe sa intelektualnim teškoćama „Poraka naša“ iz Kumanova, koji su učestvovali kao specijalni gosti u znak podrške plemenitom cilju.

 

Centar za interkulturalni dijalog (CID), istaknuta nevladina organizacija posvećena promovisanju interkulturalnog prihvatanja i aktivnog građanstva u Makedoniji više od 16 godina, zaslužuje posebno priznanje kao primarni organizator ovog događaja. CID je u saradnji sa Evropskom kućom Kriva Palanka obezbijedio uspješno organizovanje i sprovođenje maratona.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.