YEA-të marrin pjesë në forumin ‘So Keres Europa?!’ në Tiranë, Shqipëri News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/08/2022

YEA-të marrin pjesë në forumin ‘So Keres Europa?!’ në Tiranë, Shqipëri

‘So Keres Europa?!’ (në gjuhën rome, tjeta Evropë?!) është një forum social ndërkombëtar një-javorësh, pjesë e aktiviteteve të Tirana European Youth capital, i cili mirëpriti më shumë se 150 të rinj duke përfshirë Young European Ambassadors (YEAs) nga gjithë BE-ja, Ballkani Perëndimor dhe Turqia, për të marrë pjesë në një sërë seminaresh. Pjesëmarrësit ishin romë dhe jo romë, të cilët morën pjesë në seminare ku në fokus ishin temat për të drejtat e njeriut dhe minoriteteve në Evropë, ndërsektorialiteti, arti dhe kultura, advokimi për problemet e të rinjve dhe qëndrimet e romëve, në Tiranë nga 11 deri më 17 korrik.

 

Pas një jave të tërë me seminare, forumi kulmoi me një event publik – The International Roma Youth Festival – ku grupet prezantuan rezultatet e punëve të tyre dhe përfaqësuesit e European Youth Capital, përfaqësues të qeverisë dhe politikanë kombëtarë kishin mundësinë me ata përtej Evropës për të mbajtur një qëndrim për diversitetin dhe përfshirjen e të rinjve.

 

Eventi u mbajt nga Roma Active Albania dhe Tirana Youth Capital, forumi ishte bashkëfinancuar nga BE-ja, Erasmus+ dhe Tirana European Youth Capital 2022.

(Lexoni më shumë)

Burimi: Phiren Amenca

Fotot nga: Phiren Amenca

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.