YEAs marrin pjesë në karvanin e debatit në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/06/2022

YEAs marrin pjesë në karvanin e debatit në Serbi

Young European Ambassadors (YEA) nga Serbia, Adrijana Nikitović dhe Dimitrije Prokopović, morën pjesë në School of Debate Caravan të BE-së që u organizua nga 23 deri më 26 maj. Ky karvan u organizua nga Qendrat e Informacionit të BE-së në Serbi dhe u mbështet nga EU Delegation në Serbi, si dhe nga EU for Tourism and Cultural Heritage.

 

Në katër ditët e karvanit, së bashku me pjesëmarrësit nga EU School of Debate, YEAs vizituan Felix Romuliana, Golubac, Kladovo, Negotin, Smederevo, Srebrno jezero dhe Zaječar. Në Kladovo, Negotin dhe Smederevo, Adrijana dhe Dimitrije prezantuan YEA Network dhe promovuan thirrjen e tretë të YEA për aplikantët. Dimitrije foli gjithashtu për thirrjen në mediat lokale. Ditën e dytë, ambasadori i BE-së në Serbi, Emanuele Giaufret, vizitoi karvanin dhe diskutoi me pjesëmarrësit për të ardhmen e BE-së dhe Serbisë.

 

Platforma Young European Ambassadors është një rrjet kreativ i aktivistëve të rinj nga e gjithë Ballkani Perëndimor (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia). YEA-të vijnë nga vende të ndryshme, por të gjithë ndajnë një vizion të përbashkët: Ballkanin Perëndimor të bashkuar në diversitet. Ata mësojnë për njëri-tjetrin dhe BE-në së bashku, ndjekin projekte krijuese, fitojnë aftësi të reja, lidhen përmes mediave sociale dhe organizojnë evente frymëzuese – gjithmonë të shtyrë nga ideja se aktivizmi tek të rinjtë është forca më e fuqishme për ndryshimin shoqëror.

 

Synimet e rrjetit janë: për të ndarë vlerat e BE-së; për të rritur ndërgjegjësimin për bashkëpunimin e BE-së me partnerët e saj të Ballkanit Perëndimor; për të treguar rezultatet konkrete të këtij bashkëpunimi; për të kontribuar në dialogun politik mbi tema të ndryshme; dhe për të ndihmuar në rritjen e aktivizmit civil.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.