YEA učestvuju u debatnom karavanu u Srbiji News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

1/06/2022

YEA učestvuju u debatnom karavanu u Srbiji

Mladi evropski ambasadori (YEA) iz Srbije, Adrijana Nikitović i Dimitrije Prokopović, učestvovali su u karavanu Debatne škole EU koji je organizovan od 23. do 26. maja. Ovaj karavan su organizovali EU info centri u Srbiji, uz podršku Delegacije EU u Srbiji, kao i EU za turizam i kulturno nasljeđe.

 

U četvorodnevnom Karavanu, zajedno sa učesnicima Debatne škole EU, YEA su posetili Feliks Romulijanu, Golubac, Kladovo, Negotin, Smederevo, Srebrno jezero i Zaječar. U Kladovu, Negotinu i Smederevu, Adrijana i Dimitrije predstavili su mrežu YEA i promovisali treći konkurs za Mlade evropske ambasadore. Dimitrije je o konkursu govorio i na lokalnim medijima. Drugog dana, ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre posetio je Karavan i razgovarao sa učesnicima o budućnosti EU i Srbije.

 

Platforma Mladi evropski ambasadori (YEA) je kreativna mreža mladih aktivista sa celog Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija). YEA dolaze iz različitih sredina, ali svi oni imaju zajedničku viziju: Zapadni Balkan ujedinjen u raznolikosti. Zajedno uče jedni o drugima i EU, vode kreativne projekte, stiču nove vještine, povezuju se putem društvenih mreža i organizuju inspirativne događaje – uvijek vođene idejom da je aktivizam mladih najmoćnija snaga društvenih promjena.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.