YEA organizon një panel diskutimi në Shkup, Maqedoni e Veriut për të advokuar kundër stazhit të papaguar. News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

19/07/2023

YEA organizon një panel diskutimi në Shkup, Maqedoni e Veriut për të advokuar kundër stazhit të papaguar.

Ambasadorët e Rinj Evropianë Renata Penchova, Damjan Zlatanovski, dhe Stanisha Stankovikj organizuan një diskutim që synon të rinjtë, duke u përqendruar në ndalimin e stazheve të papaguar. Çështja ka arritur vëmendje të konsiderueshme në Evropë, veçanërisht pasi Parlamenti Evropian miratoi së fundmi një nismë të drejtuar nga European Youth Forum.

 

Në eventin e moderuar në mënyrë eksperte nga YEA Damjan Zlatanovski, spikati YEA Renata Penchova si një nga folëset kryesore. Renata, që është edhe ambasadore për fushatën #BanUnpaidInternships, theksoi rëndësinë e përafrimit të ligjit maqedonas me ndalimin e propozuar si dhe rolin thelbësor të të rinjve në advokimin për këtë ndryshim.

 

Gjatë eventit pjesëmarrësve i është shfaqur një intervistë e kohëve të fundit mes presidentit të European Youth Forum dhe Komisionerit Evropian Schmit. Intervista shërben si provë e mbështetjes së Komisionerit për ligjin e propozuar, që pritet të pranohet nga Komisioni Evropian në të ardhmen e afërt.

 

Eventi u zhvillua në Europe House Shkup.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.