YEA organizuje panel diskusiju u Skoplju, Sjeverna Makedonija, zagovarajući zabranu neplaćenih stažiranja News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

19/07/2023

YEA organizuje panel diskusiju u Skoplju, Sjeverna Makedonija, zagovarajući zabranu neplaćenih stažiranja

Mladi evropski ambasadori Renata Penchova, Damjan Zlatanovski i Stanisha Stankovikj organizovali su diskusiju usmjerenu na mlade osobe, fokusirajući se na primjenu zabrane neplaćenih stažiranja. Ova tema privukla je značajnu pažnju širom Evrope, posebno nakon što je Evropski parlament nedavno usvojio inicijativu koju je predvodio Evropski omladinski forum.

 

Događaj je vješto moderirao YEA Damjan Zlatanovski, a istaknuta govornica bila je YEA Renata Penchova. Renata, koja je takođe ambasadorka kampanje #BanUnpaidInternships, istakla je važnost usklađivanja makedonskog zakona s predloženom zabranom, kao i ključnu ulogu mladih u zagovaranju ove promjene.

 

Tokom događaja, prisutni su imali priliku da pogledaju intervju između predsednika Evropskog omladinskog foruma i evropskog komesara Schmita. Ovaj intervju je poslužio kao dokaz podrške komesara predloženom zakonu, koji se očekuje da će uskoro biti prihvaćen od strane Evropske komisije.

 

Događaj je održan u Europe house u Skoplju.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.