YEA takojnë orkestrën Western Balkan Youth News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

25/07/2022

YEA takojnë orkestrën Western Balkan Youth

Më 19 korrik, një grup i Young European Ambassadors (YEAs) nga Kosova vizituan orkestrën e Western Balkans Youth në sesionin e tyre të fundit të provave para koncertit të tyre në Prishtinë. Grupi përfshinte Amina Kaja, Desantila Muriqi, Eris Cunaku, dhe Jora Zeneli. YEA-të kishin mundësinë të diskutonin më anëtarët e orkestrës Western Balkan Youth, rrjetin e YEA-së dhe mundësitë e mundshme të bashkëpunimit.

 

Orkestra e Western Balkans Youth ështënjë nismë nga Artium Eudora, një OJQ me bazë në Prishtinë që promovon artin si një mjet për progresin individual dhe social. Orkestra shkoi në tur për herë të parë në tetor 2021 dhe në maj 2022 luajti në Novi Sad për Europe Day. Pas koncertit në Prishtinë, orkestra vazhdoi turin e saj në Shkup dhe Novi Sad dhe më pas do të vazhdojnë në Mostar (26 korrik) dhe Kotor (28 korrik). Në gusht, muzikantët e rinj do të performojnë për audiencën gjermane duke dhënë koncerte në Aachen, Berlin, Essen, Kassel, dhe Königswinter.

 

Turi WBYO 2022 u mundësua falë mbështetjes së  EU Directorate-General for Enlargement and Neighbourhood, BE në Kosovë dhe në Maqedoninë e Veriut, disa Rotary Clubs të rajonit Aachen, Engagement Global, Foreign Ministries of Germany dhe Luxembourg,  Embassy of the Czech Republic in Kosovo, dhe Austrian Cultural Forum në Serbi.

lexo më shumë)

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.