Susret YEA sa Orkestrom mladih Zapadnog Balkana News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

25/07/2022

Susret YEA sa Orkestrom mladih Zapadnog Balkana

Grupa mladih evropskih ambasadora (YEA) sa Kosova posjetila je 19. jula Orkestar mladih Zapadnog Balkana (WBYO) na generalnoj probi pred njihov koncert u Prištini. U grupi su bili Amina Kaja, Desantila Murići, Eris Cunaku i Jora Zeneli. Mladi ambasadori su imali priliku da sa članovima Orkestra mladih Zapadnog Balkana razgovaraju o mreži YEA i mogućim prilikama za saradnju.

 

Omladinski orkestar Zapadnog Balkana inicijativa je Artium Eudore, prištinske nevladine organizacije koja promoviše umjetnost kao sredstvo za individualni i društveni napredak. Orkestar je prvi put bio na turneji u oktobru 2021. godine, a u maju 2022. svirao je u Novom Sadu za Dan Evrope. Posle koncerta u Prištini, orkestar je nastavio turneju u Skoplju i Novom Sadu, a nastupiće i u Mostaru (26. jula) i Kotoru (28. jula). Mladi muzičari će u avgustu nastupati pred njemačkom publikom na koncertima u Ahenu, Berlinu, Esenu, Kaselu i Konigsvinteru.

 

Turneja WBYO 2022 omogućena je uz podršku Generalne direkcije EU za proširenje i susjedstvo, EU na Kosovu i Sjevernoj Makedoniji, nekoliko Rotary klubova regiona Ahena, Engagement Global, ministarstava inostranih poslova Njemačke i Luksemburga, ambasade Češke na Kosovu i Austrijskog kulturnog foruma u Srbiji.

Saznajte više

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.