YEA në Shkupi bashkohet fushatës “Blloko urrejtjen. Ndalni dashurinë!” News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

29/04/2022

YEA në Shkupi bashkohet fushatës “Blloko urrejtjen. Ndalni dashurinë!”

Në shkollën e mesme Josip Broz Tito në Shkup u mbajt një manifestim kreativ për të rinjtë në kuadër të “Blloko urrejtjen. Ndani dashurinë!” fushata e drejtuar bashkërisht nga Bashkimi Evropian dhe Këshilli i Evropës. Veprimtaria kishte për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin e të rinjve për format e ndryshme të gjuhës së urrejtjes dhe diskriminimit që synojnë komunitete dhe individë të veçantë, si dhe të promovojë mënyra të ndryshme të luftimit të gjuhës së urrejtjes. Këto përfshijnë përhapjen e mesazheve pozitive të pranimit dhe respektit për diversitetin përmes krijimtarisë së artit të rrugës dhe muzikës.

 

Veprimtaria përfshinte Ambasadorët e Rinj Evropian nga Maqedonia e Veriut dhe Koordinatore e YEA për Maqedoninë e Veriut – gjithashtu një nga ambasadorët “No Hate” për fushatën – Dona Srdikj, ndau mesazhin e saj fuqizues në mbështetje të një shoqërie të larmishme, pa gjuhë të urrejtjes. dhe diskriminimi.

 

Kjo nismë ndërgjegjësuese do të shtrihet në internet përmes kanaleve të mediave sociale dhe gjetkë, si dhe përmes ngjarjeve publike. Fushata përfshin figura të shquara publike, institucione dhe aktivistë të të drejtave të njeriut që promovojnë diversitetin dhe barazinë në komunitetet lokale dhe në rajon përmes tregimeve personale, dëshmive dhe shkëmbimit të praktikave të mira.

 

Fushata zbatohet në kuadër të iniciativës Promovimi i Diversitetit dhe Barazisë në Maqedoninë e Veriut, e cila është pjesë e programit Horizontal Facility për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë 2019-2022 të drejtuar bashkërisht nga Bashkimi Evropian dhe Këshilli i Evropës.

Fotografitë nga: CoE

Burimi: CoE

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.