YEA se pridružuju inicijativi „Blokiraj mržnju. Širi ljubav!“ u Skoplju News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

25/04/2022

YEA se pridružuju inicijativi „Blokiraj mržnju. Širi ljubav!“ u Skoplju

U gimnaziji Josip Broz Tito u Skoplju održana je kreativna manifestacija za mlade u okviru kampanje „Blokiraj mržnju. Širi ljubav!“ koju zajednički vode Evropska unija i Savjet Evrope. Cilj manifestacije bio je podizanje svijesti među mladima o različitim oblicima govora mržnje i diskriminacije koji su usmjereni na određene zajednice i pojedince, a takođe i promovisanje različitih načina borbe protiv govora mržnje. To uključuje širenje pozitivnih poruka prihvatanja i poštovanja različitosti kroz kreativnost ulične umjetnosti i muzike.

 

Na skupu su učestvovali Mladi evropski ambasadori (YEA) iz Sjeverne Makedonije, kao i koordinatorka projekta YEA za Sjevernu Makedoniju – takođe jedna od ambasadorki kampanje „Bez mržnje“ – Dona Srdić, koja je podijelila svoju snažnu poruku podrške raznolikom društvu, bez govora mržnje i diskriminacije.

 

Ova inicijativa za podizanje svijesti biće oglašena putem društvenih mreža i drugim metodama, kao i putem javnih događaja. Kampanja uključuje istaknute javne ličnosti, ustanove i aktiviste za ljudska prava koji promovišu različitost i jednakost u lokalnim zajednicama i regionu kroz lično pripovijedanje, svjedočenja i kroz razmjenu dobre prakse.

 

Kampanja se sprovodi u okviru inicijative Promocija različitosti i jednakosti u Sjevernoj Makedoniji, koja je dio programa Horizontalni aranžman za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022, koji zajednički vode Evropska unija i Savjet Evrope.

Saznajte više

Fotografija: CoE

Izvor: CoE

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.