YEA-të në EYE Varaždin News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/12/2022

YEA-të në EYE Varaždin

European Youth Event (EYE) është një event i rregullt ndërkombëtar i ndërmarrë nga Parlamenti Evropian në vitin 2014, i cili mbledh të rinj nga e gjithë Evropa për të ndarë idetë e tyre mbi të ardhmen e Evropës. Krahas eventit kryesor që zhvillohet çdo dy vjet në Strasburg, Francë, këtë vit u organizuan edhe dy evente vendore EYE, një nga të cilët në Varaždin, Kroaci. Rreth 600 të rinj të grupmoshës 16-30 vjeç u mblodhën këtu për t’u socializuar dhe shkëmbyer këndvështrimet e tyre me ekspertë, aktivistë, ndikues dhe vendimmarrës.

 

Programi përfshiu aktivitete dhe diskutime në panel, si “Effective Housing Policies for Young People – Wishful Thinking?” dhe “European Year of Youth 2022”. Këtë vit, Young European Ambassadors (YEA) morën pjesë në aktivitetet e EYE Varaždin. Krahas pjesëmarrjes në aktivitete të tjera, YEA-të organizuan gjashtë kuize Kahoot me pyetje nga të gjashta vendet e Ballkanit Perëndimor. Gjashtë fituesit e kuizeve fituan pako pajisjesh elektronike.

Read more

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.