YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

10/05/2022

YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel

Disa Ambasadorë të Rinj Evropianë (YEA) nga Ballkani Perëndimor u ftuan në Ditën e Evropës  të këtij viti në Bruksel, duke iu bashkuar YEA-ve të tjerë nga Eastern Neighbourhood e BE-së dhe Goodwill Ambassadors nga Southern Neighbourhood.

 

Me Vitin Evropian të Rinisë 2022 që po vinte në qendër të vëmendjes të rinjtë, Ambasadorët e Rinj Evropianë morën pjesë në ngjarje të organizuara nga Institucionet Evropiane, përfshirë edhe një debat rinor të organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme për Arsimin dhe Kulturën dhe një ndeshje futbolli në mbështetje të refugjatëve në mbarë botën të organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme për Migrimin dhe Çështjet e Brendshme. Duke marrë pjesë në këto festime, YEA-të nga Ballkani Perëndimor takohen dhe me moshatarët e tyre nga Eastern dhe Southern Neighbourhoods të BE-së për të diskutuar sfidat dhe mundësitë për të rinjtë në të tri rajonet, si dhe për bashkëpunimin e ardhshëm midis këtyre rrjeteve.

 

Çdo vit, një seri aktivitetesh diplomatike publike ndodhin në Bruksel në javën para 9 majit – Dita e Evropës – për të festuar paqen dhe unitetin e Evropës. Synimi është që BE-ja të afrohet me njerëzit, duke i informuar dhe duke rritur ndërgjegjësimin e tyre për atë që përfaqëson BE-ja: vlerat, strukturat dhe institucionet e saj, dhe partneritetin, bashkëpunimin dhe mbështetjen e saj për rajonet dhe vendet në mbarë botën.

 

Këtë vit, Dita e Evropës është një moment i rëndësishëm për të rikonfirmuar përkushtimin e BE-së ndaj paqes, për të treguar unitetin dhe solidarizimin me Ukrainën dhe popullin ukrainas, dhe për t’u ngritur në këmbë për të mbrojtur vlerat universale, si liria dhe demokracia në një rend botëror të bazuar mbi rregullin.

Lexoni më shumë

Burimi: European Union

Fotografitë: European Union

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.