YEA-të dhe US Youth Council Albania po përgatiten për ndalimin e përdorimit të qeseve plastike News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

18/03/2022

YEA-të dhe US Youth Council Albania po përgatiten për ndalimin e përdorimit të qeseve plastike

Më 16 mars, në Tiranë u mbajt diskutimi i dytë i hapur midis ambasadorëve të BE-së dhe SHBA-së, Young European Ambassadors dhe US Youth Council. Palët diskutuan bashkëpunimin e tyre që nga takimi i parë i mbajtur në qershor të vitit 2021 dhe bashkëpunimin e mundshëm të ardhshëm midis dy rrjeteve të të rinjve.

 

Fokusi i takimit ishte EU Green Agenda për Ballkanin Perëndimor – dhe se si të rinjtë mund të përfshihen në formimin e Green Agenda. Në përputhje me kërkesat e European Green Deal, the Green Agenda hap rrugën për një transformim drejt ekonomive neutrale ndaj klimës dhe reliziente, të gjelbëra dhe rrethore.

 

Në përgjithësi, dy ambasadorët i inkurajuan ata të angazhohen, të shkëmbejnë ide dhe të marrin pjesë në ndërtimin e një të ardhmeje më të mirë dhe më të sigurt për vendin e tyre, duke kujtuar edhe pozicionin që zë vendi i tyre në botë dhe ndryshimin që mund të bëjnë.

 

Në përgjithësi u arrit një marrëveshje që YEA-të dhe US Youth Council të përgatisnin një draft për një nismë të përbashkët për ndalimin e përdorimit të qeseve plastike në Shqipëri. Takimi i radhës mes rrjeteve do të jetë për të ndarë rezultatet.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.