YEA i Američki savjet za mlade u Albaniji pripremaju inicijativu za zabranu plastičnih kesa News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

18/03/2022

YEA i Američki savjet za mlade u Albaniji pripremaju inicijativu za zabranu plastičnih kesa

U Tirani je 16. marta održana druga otvorena diskusija između ambasadora EU i Sjedinjenih Američkih Država u Albaniji i mladih evropskih ambasadora i Američkog saveta za mlade. Strane su razgovarale o saradnji ostvarenoj nakon prvog sastanka održanog u junu 2021. godine, kao i o mogućoj daljoj saradnji dvije omladinske mreže.

 

Sastanak je bio fokusiran na Zelenu agendu EU za Zapadni Balkan – i na to kako mladi mogu da se uključe u formiranje Zelene agende u praktičnom smislu. U skladu sa ambicijama evropskog Zelenog dogovora, Zelena agenda trasira put transformaciji ka klimatski neutralnim i otpornim, zelenim i kružnim ekonomijama u regionu.

 

Sve u svemu, dva ambasadora su ih podstakla da budu aktivni, da razmjenjuju ideje i učestvuju u izgradnji bolje i bezbjednije budućnosti za svoju zemlju, imajući u vidu svoje mjesto u svijetu i promjene do kojih mogu da dovedu.

 

Dogovoreno je da YEA i Američki savjet za mlade pripreme nacrt zajedničke inicijative o zabrani plastičnih kesa u Albaniji. Naredni sastanak mreža biće zakazan da bi se izvijestilo o rezultatima.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.