YEA-ja organizon një diskutim për përfshirjen më të madhe të rinisë së Maqedonisë së Veriut në shoqëri News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

3/02/2023

YEA-ja organizon një diskutim për përfshirjen më të madhe të rinisë së Maqedonisë së Veriut në shoqëri

Damjan Slatanovski, Ambasador i Ri Evropian (YEA), organizoi një diskutim për përfshirjen më të madhe të të rinjve në shoqërinë e Maqedonisë së Veriut. Eventi u ndoq nga rreth 40 pjesëmarrës, duke përfshirë të rinj nga qyteti i Kumanovës dhe përfaqësues të institucioneve dhe shoqërisë civile që merren me përmirësimin e standardeve të jetesës së të rinjve dhe vënien në zbatim të politikave për të rinjtë lokalë. 

 

Kryetarja e Këshillit bashkiak të Kumanovës, Znj. Ivana Gjorgjievska, bëri një përmbledhje të situatës dhe planeve të Bashkisë së Kumanovës për rritjen e përfshirjes së të rinjve në vendimmarrje. Kryetarët e Këshillave Rinorë Lokalë nga rajoni verilindor treguan shembujt e tyre të punonjësve rinorë të suksesshëm të Këshillave Rinorë Lokalë Qendrës Rinore “Multikulti” dhe OJQ-ja “Qendra për Dialog Ndërkulturor” shpjegoi rolin e sektorit civil si mbështetës dhe partner për funksionimin e Këshillave Rinorë Vendorë dhe nxitjen e të rinjve që të përfshihen më shumë në vendimmarrje.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.