YEA në Festivalin e EXIT në Novi Sad News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

18/07/2022

YEA në Festivalin e EXIT në Novi Sad

Këtë korrik, Young European Ambassadors (YEA) u mblodhën në Novi Sad, Serbi, duke iu bashkuar festivalit EXIT. YEA-të organizuan katër aktivitete të ndryshme gjatë katër ditëve të festivalit dhe patën shansin të takonin bashkëmoshatarët nga shoqëria civile.

 

Në ditën e parë, YEA-të diskutuan me vizitorët rreth temave kryesore për të cilat advokojnë të rinjtë: aktivitete mjedisore; bashkëpunim kulturor, shoqërime me BE-në; programe dhe përvoja edukative të BE-së; përmirësim i trajtimit të grupeve të cenueshme në komunitetet vendase; dhe prezantuan rrjetin YEA.

 

Dita e dytë u rezervua për “bibliotekën e gjallë” ku YEA-të ndërvepruan me të rinj të tjerë duke ndarë historitë e tyre rreth kulturës së Ballkanit Perëndimor, siteve turistike, personave të famshëm dhe përvojat e tyre personale.

 

Në ditën e tretë të Festivalit, YEA-të zhvilluan një diskutim në skenën kryesore të zonës OPENS të gjendjes emocionale me tema të çështjeve të LGBTQ+, gjithëpërfshirjes dhe pjesëmarrjes e lehtësirave për të rinjtë. Folës ishin Anja Jokić dhe Maša Vračar nga National Youth Council of Serbia, Nemanja Obradović nga OPENS, dhe YEA-të Anja Kafedziska (Serbi), Enes Pućurica (Mal i Zi) dhe Stjuart Islamaj (Shqipëri), dhe diskutimi u moderua nga Filip Lukic nga EU Delegation to Serbia.

 

Në ditën e fundit, YEA-të dhe vizitorët pikturuan një flamur të LGBTQ+, duke shkruar mesazhe mbështetjeje për komunitetin.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.