YEA na EXIT-u News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

18/07/2022

YEA na EXIT-u

Mladi evropski ambasadori (YEA) okupili su se ovog jula u Novom Sadu, da bi se pridružili festivalu EXIT. YEA su tokom četiri dana festivala organizovali četiri aktivnosti, a imali su i priliku da upoznaju svoje vršnjake iz organizacija civilnog društva.

 

Prvog dana, YEA su razgovarali sa posjetiocima o ključnim temama koje mladi zagovaraju: ekološke aktivnosti; kulturna saradnja; udruživanje sa EU; iskustva i obrazovni programi EU; poboljšanje tretmana ugroženih grupa u lokalnim zajednicama i predstavili su mrežu Mladih evropskih ambasadora.

 

Drugi dan bio je odvojen za „živu biblioteku“ u kojoj su Mladi ambasadori komunicirali sa drugim mladim ljudima dijeleći njihove priče o kulturi Zapadnog Balkana, turističkim lokacijama, poznatim ljudima i svojim ličnim iskustvima.

 

Trećeg dana Festivala, YEA su organizovali diskusiju na glavnoj bini OPENS zone stanja uma sa temama LGBTQ+ pitanja, inkluzije i učešća mladih i prostora za mlade. Predavači su bili Anja Jokić i Maša Vračar iz Nacionalnog savjeta mladih Srbije, Nemanja Obradović iz OPENS-a, i Mladi ambasadori Anja Kafedžiska (Srbija), Enes Pućurica (Crna Gora) i Stjuart Isljamaj (Albanija), a diskusiju je moderirao Filip Lukić iz Delegacije EU u Srbiji.

 

Posljednjeg dana, YEA i posjetioci su naslikali LGBTQ+ zastavu, ostavljajući poruke podrške zajednici.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.