U zgjodhën fituesit për Being Young në konkursin e fotografisë në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

24/11/2022

U zgjodhën fituesit për Being Young në konkursin e fotografisë në Serbi

Argëtim, aktivitete sportive, art, luftë për një të ardhme më të mirë –të gjitha këto janë pjesë e jetës së përditshme të të rinjve në Serbi dhe  frymëzuan pjesëmarrësit e konkursit të fotografisë së këtij viti me temën “Biti mlad u Srbiji” (Të qënurit i ri në Serbi).

 

Një juri prej pesë anëtarësh përzgjodhi katër fitues nga më shumë se 1,000 fotot e dorëzuara në konkurs, i cili u organizua nga Delegation of the European Union në Serbi, National Geographic Serbia, Politikin Zabavnik, dhe Erasmus Student Network Serbia.

 

Ky është një ndër aktivitetet, me anë të të cilit EU Delegation in Serbia shënjoi vitin 2022 si European Year of Youth.

 

Në kategorinë për fotot më të mira të qytetarëve, çmimet u dhanë:

 

Vendi i parë – Miloš Krstić, Festival Euphoria (Exit Festival, Novi Sad-ë)

Vendi i dytë – Irena Ljubanović, Woman showing solidarity to another woman (Beograd)

Vendi i tretë – Jana Cekić, And, What Now? (Beograd)

 

Fotoja që fitoi çmimin e parë do të publikohet në edicionin serb të revistës National Geographic, si dhe në Politikin Zabavnik. Katër fotot fituese, si dhe 16 fotot kandidate do të paraqiten gjatë dhjetorit në EU Info Centre në Beograd, Novi Sad dhe Nish.  Fotografëve të veprave më të mira do t’u dhurohen kuponë për pajisje elektronike; fotos fituese do t’i dhurohet një kupon për blerjen e pajisjeve elektronike me vlerë 1,000 euro, çmimit të dytë një kupon me vlerë 500 euro, çmimit të tretë një kupon me vlerë 300 euro, ndërsa fotografia më e mirë e një projekti të BE-së merr një certifikatë.

Read more

Burimi: EU Delegation to Serbia

Fotografia: EU Delegation to Serbia

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.