Izabrani pobjednici foto konkursa „Biti mlad u Srbiji“ News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

24/11/2022

Izabrani pobjednici foto konkursa „Biti mlad u Srbiji“

Zabava, sportske aktivnosti, umjetnost, borba za bolju budućnost – sve to obilježava svakodnevni život mladih u Srbiji, a nadahnulo je i učesnike ovogodišnjeg foto konkursa sa temom „Biti mlad u Srbiji“.

 

Petočlani žiri izabrao je četiri pobjednika među više od 1.000 fotografija pristiglih na konkurs koji su organizovale Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Serbia, Politikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija. Ovo je jedna od aktivnosti kojom je Delegacija EU u Srbiji obilježila 2022. godinu kao Evropsku godinu mladih.

 

U kategoriji za najbolje fotografije građana, dodijeljene su sledeće nagrade:

 

1.mjesto – Miloš Krstić, Festival euforije (festival Exit, Novi Sad)

2.mjesto – Irena Ljubanović, Žena ženi solidarna (Beograd)

3.mjesto – Jana Cekić, I šta ćemo sad? (Beograd)

 

 

Fotografija koja je osvojila prvu nagradu biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u časopisu Politikin zabavnik. Četiri pobjedničke fotografije, kao i 16 fotografija koje su se našle u užem izboru, biće izložene tokom decembra u Info centru EU u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Fotografima najboljih radova biće dodijeljeni vaučeri za elektronsku opremu; dobitnoj fotografiji biće dodijeljen vaučer za kupovinu elektronske opreme u vrijednosti od 1.000 eura, druga nagrada je vaučer u vrijednosti od 500 eura, treća nagrada je vaučer u vrijednosti od 300 eura, dok najbolja fotografija nekog EU projekta dobija sertifikat.

Saznajte više

Izvor: EU Delegation to Serbia

Fotografija: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.