Organizohet në Tiranë Western Balkans Road Summit News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

14/06/2022

Organizohet në Tiranë Western Balkans Road Summit

Zotimi “Dedication to Roads of the Future” u nënshkrua më 7 qershor nga të gjithë ministrat e transportit të rajonit në Western Balkans Road Summit të mbajtur në Tiranë. Samiti u organizua nga Transport Community Permanent Secretariat, European Bank for Reconstruction and Development, nën mbikëqyrjen e Ministry of Infrastructure and Energy of Albania. Ai mblodhi ministrat e Ballkanit Perëndimor, përfaqësuesit e Komisionit Evropian dhe praktikantët e sektorit rrugor për të diskutuar se si të krijojnë një rrjet rrugor të qëndrueshëm ndaj klimës, me sistem inteligjent dhe me burime efikase në Ballkanin Perëndimor.

 

Zhvillimi i zgjerimit i Trans-European Transport Network (TEN-T) në Ballkanin Perëndimor u njoh si një prioritet kyç dhe autoritetet u angazhuan për një sërë prioritetesh të tjera, duke përfshirë vendosjen e sistemeve të mirëmbajtjes rrugore, rinovimin e infrastrukturës ekzistuese, punën e përbashkët për ndërveprueshmërinë e pagesave elektronike, rritjen e sigurisë dhe ndërtimin e stacioneve elektronike për pagesën e tarifave në të gjithë rajonin. Shfrytëzimi i mundësive të ofruara nga digjitalizimi dhe inovacioni për të tërhequr të rinjtë dhe gratë në sektor e për të përmirësuar shërbimet për bizneset dhe njerëzit është gjithashtu një nga prioritetet.

 

Pjesëmarrësit e Road Summit shprehën angazhimin e tyre për drejtësinë sociale në sektorin e rrugëve, duke u fokusuar në të drejtat themelore të punëtorëve dhe një mjedis të shëndetshëm e të sigurt të punës. Promovimi i një sektori rrugor më gjithëpërfshirës, të larmishëm dhe me barazi gjinore  do të tërheqë të rinjtë dhe do të ofrojë shërbime më të mira për bizneset dhe publikun në përgjithësi.

Lexoni më shumë)

Burimi: EIB

Fotot nga: EIB

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.