UNICEF dhe BE festojnë Muajin e Prindërimit në Malin e Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

23/06/2022

UNICEF dhe BE festojnë Muajin e Prindërimit në Malin e Zi

Për të festuar Muajin e Prindërimit , UNICEF ka organizuar një prezantim të programeve të cilat ndihmojnë prindërit në kryerjen e roleve të tyre të rëndësishme. Në bashkëpunim me Delegacionin e Bashkimit Evropian në Malin e Zi  dy programet Caring Families dhe Bebbo u prezantuan në Europe House, për prindërit e fëmijëve të vegjël.

 

Programi Caring Families ka operuar në Malin e Zi për 4 vite tashmë, ku pjesëmarrës janë më shumë se 700 prindër. Rezultatet e vlerësimit të programit tregojnë se ka kontribuar në reduktimin prej 70% të prindërimit të ashpër dhe të dhunshëm dhe një reduktim të konsiderueshëm (31%) të problemeve të sjelljes tek fëmijët dhe depresionit prindëror (45%).

 

Aplikacioni The Bebbo u prezantua nga UNICEF Montenegro’s Early Childhood Development Officer, Ida Ferdinandi, të cilës ju bashkua dhe Maja Miranović, një mama e cila është përdoruese e aplikacionit prej një kohe të gjatë. Ky aplikacion u mundëson prindërve të fëmijëve nën moshën 6 vjeç, informacion të besueshëm për tema të ndryshme si shëndeti, ushqimet, ushqyerja me gji, siguria, mësimi i hershëm dhe prindërimi pozitiv.

 

Programi Caring Families dhe aplikacioni Bebbo janë zbatuar në Malin e Zi me mbështetjen e UNICEF-it dhe mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian.

(Lexoni më shumë)

Burimi: Europe House Podgorica

Fotot nga: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.