UNICEF i EU u Crnoj Gori obilježavaju Mjesec roditeljstva News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

23/06/2022

UNICEF i EU u Crnoj Gori obilježavaju Mjesec roditeljstva

U cilju obilježavanja Mjeseca roditeljstva, UNICEF je organizovao prezentaciju programa koji podržavaju roditelje u obavljanju njihovih važnih uloga. U saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, u Evropskoj kući u Podgorici predstavljena su dva programa – „Brižne porodice“ i aplikacija Bebbo.

 

Program Brižne porodice u Crnoj Gori traje već četiri godine, a u njemu je učestvovalo ili učestvuje više od 700 roditelja. Rezultati evaluacije programa ukazuju da je doprinio smanjenju grubog i nasilnog roditeljstva za 70% i značajnom (31%) smanjenju problema u ponašanju kod djece i roditeljske depresije (45%).

 

Bebbo aplikaciju je predstavila Unicefova predstavnica za rani razvoj u Crnoj Gori Ida Ferdinandi, kojoj se pridružila Maja Miranović, majka koja već duže vremena koristi aplikaciju. Aplikacija roditeljima djece mlađe od šest godina pruža pouzdane informacije o različitim temama, kao što su zdravlje, ishrana, dojenje, bezbjednost, rano učenje i pozitivno roditeljstvo.

 

Program Brižne porodice i aplikacija Bebbo realizovani su u Crnoj Gori uz podršku Unicefa i uz finansijsku podršku Evropske unije.

Saznajte više

Izvor: Europe House Podgorica

Fotografija: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.