Festivali the New European Bauhaus News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/06/2022

Festivali the New European Bauhaus

Edicioni i parë i festivalit “the New European Bauhaus”, duke nisur nga 9 qershori do të bëjë së bashku ekspozita, performanca artistike, konferenca, seminare dhe evente të ndryshme duke kombinuar eventet me prani fizike në Bruksel me aktivitete virtuale dhe evente shoqëruese në vendet e BE-së dhe më tej, përfshirë dhe Ballkanin Perëndimor. Me oratorë të mrekullueshëm, debate, performanca artistike, ekspozita dhe mundësi për të krijuar lidhje të reja, festivali është një mundësi për ekspertët, organizatat dhe familjet për të diskutuar rreth planifikimit dhe krijimit të mënyrave të reja për të bashkëjetuar në të ardhmen.

 

Temat kryesore të festivalit janë bukuria, qëndrueshmëria, gjithëpërfshirja dhe synimi është krijimi i një marrëdhënie që do të lidhë botën e studimit, shkencës e teknologjisë me arsimin, përfshirjen civile, artin, kulturën dhe arkitekturën.

 

The New European Bauhaus është një nismë ndërdisiplinore dhe kreative që lidh European Green Deal me hapësirat dhe përvojave tona të të jetuarit. Na fton të gjithëve të imagjinojmë dhe të ndërtojmë një të ardhme të qëndrueshme dhe gjithërfshirëse, të bukur për sytë, mendjen dhe shpirtrat tanë.

 

Lançuar nga Presidentja von der Leyen në vitin 2020 State of the Union, New European Bauhaus është projektuar nga bashkëpunimi i mijërave njerëzve dhe organizatave në Evropë dhe përtej Evropës. Në shtator të vitit 2021, nisma pati një zhvillim nga bashkë-projektimi në realizim me një politikë bazuar të Commission Communication që përcakton veprimet politike dhe financimin për ta bërë nismën realitet.

 Lexoni më shumë)

Burimi: The Festival of the New European Bauhaus

Fotot nga: The Festival of the New European Bauhaus

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.