Novi evropski Bauhaus festival News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

8/06/2022

Novi evropski Bauhaus festival

Počev od 9. juna, prvo izdanje festivala Novi evropski Bauhaus sadržaće izložbe, umjetničke performanse, konferencije, seminare i ostala okupljanja koja će kombinovati događaj uživo na licu mjesta u Briselu sa onlajn aktivnostima i propratnim događajima širom EU i šire, uključujući i Zapadni Balkan. Uz debate, vrhunske govornike, umjetničke performanse, izložbe i mogućnosti umrežavanja, festival je prilika za stručnjake, organizacije i porodice da raspravljaju o i osmisle buduće načine zajedničkog života.

 

Glavne teme festivala su ljepota, održivost i inkluzivnost, a cilj je izgradnja veza, povezivanje svijeta istraživanja, nauke i tehnologije sa svijetom obrazovanja i građanskog angažovanja, kao i svijetom umjetnosti, kulture i arhitekture.

 

 

Novi evropski Bauhaus je kreativna i interdisciplinarna inicijativa koja povezuje Evropski zeleni dogovor sa našim životnim prostorima i iskustvima. Ona poziva sve nas da zamislimo i izgradimo održivu i inkluzivnu budućnost koja će prijati našim očima, umovima i dušama.

 

Festival je inicirala predsednica Fon der Lajen u svom govoru o stanju Unije 2020. godine, a Novi evropski Bauhaus je skupa osmislilo više hiljada ljudi i organizacija iz čitave Evrope i šire. U septembru 2021. godine, inicijativa je prešla iz faze pripreme u fazu isporuke, a Direkcija za komunikacije Evropske delegacije utvrdila je politiku aktivnosti i finansiranje kako bi se inicijativa ostvarila.

Saznajte više

Izvor: The Festival of the New European Bauhaus

Fotografija: The Festival of the New European Bauhaus

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.