BE-ja dhe Gjermania ndihmojnë për përmirësimin e menaxhimit të mbetjeve në Kosovë; investimi i 49 milionë eurove të tjera në sektor. News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

27/01/2023

BE-ja dhe Gjermania ndihmojnë për përmirësimin e menaxhimit të mbetjeve në Kosovë; investimi i 49 milionë eurove të tjera në sektor.

BE-ja në Kosovë, në bashkëpunim me Ambasadën Gjermane, GIZ-in, Ministrinë e Mjedisit dhe Shoqatën e Bashkive të Kosovës, në 25 janar shënuan plotësimin e një projekti tre-vjeçar të dedikuar menaxhimit të mbetjeve të ngurta në Kosovë dhe prezantuan aktivitetet e nisura së fundmi në sektor.

 

Projekti i finalizuar së fundmi me vlerë 7 milionë euro u financua bashkarisht nga Bashkimi Evropian dhe Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim dhe u zbatua nga GIZ-i. Kjo solli një rritje të mbledhjes së mbetjeve të ngurta në të 38 bashkitë e Kosovës, nga 57.8% deri në 90.2%, rritje të shërbimit të menaxhimit dhe mbledhjes së mbetjeve për 77,000 shtëpi të tjera dhe mbylljen e më shumë se 1,500 vendgrumbullimeve të paligjshme.

 

BE-ja dhe Qeveria Gjermane po vijojnë të mbështetin reforma të qëndrueshme në sektorin e grumbullimit të mbetjeve në Kosovë.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: CSGD, EU Office in Kosovo

Fotografitë: CSGD, EU Office in Kosovo

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.