Programi “Support to Media Freedom and Pluralism in the Western Balkans” News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/07/2022

Programi “Support to Media Freedom and Pluralism in the Western Balkans”

Organizatat mediatike të pavarura të themeluara dhe që operojnë në Ballkanin Perëndimor janë të ftuara të aplikojnë dhe të marrin pjesë në programin Support to Media Freedom and Pluralism in the Western Balkans i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dhe qeveria gjermane, zbatuar nga GIZ në bashkëpunim me Internews dhe DW Akademie.

 

 Objektivi specifik i programit është të rrisë kapacitetet e organizatave profesionale mediatike të pavarura për t’iu përshtatur më mirë ndryshimeve të mjedisit mediatik. Duke pasur parasysh burimet e pakta financiare dhe njerëzore të sektorit të medias së pavarur, programi do të ofrojë një kombinim të investimeve të konsiderueshme kapitale, mbështetje teknike e përshtatur dhe një sërë aktivitetesh për ndërtimin e kapaciteteve për përmirësimin e biznesit dhe zhvillimin e gazetarisë me cilësi të lartë.

 

Programi do të kontribuojë në objektivin e përgjithshëm të forcimit të demokracisë pjesëmarrëse dhe procesit të përafrimit me BE-në në Ballkanin Perëndimor duke ndërtuar kapacitete në media dhe duke stimuluar një mjedis të favorshëm për mediat pluraliste.

 

20 grante me shumën mbi 150 000euro do të jepen si pjesë e këtij programi. Projektet priten që të zgjasin më shumë se 3 vite.

lexo më shumë)

Burimi: EU Delegation Bosnia and Herzegovina

Fotot nga: EU Delegation Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.