Podrška slobodi medija i pluralizmu na Zapadnom Balkanu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

8/07/2022

Podrška slobodi medija i pluralizmu na Zapadnom Balkanu

Nezavisne medijske organizacije koje su osnovane i/ili posluju na Zapadnom Balkanu pozvane su da se prijave za učešće u programu Podrška slobodi medija i pluralizmu na Zapadnom Balkanu, koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada Njemačke, a sprovodi GIZ, u saradnji sa Internews i DW Akademie.

 

Glavni cilj programa je povećanje kapaciteta profesionalnih nezavisnih medijskih organizacija da se bolje prilagode promjenljivom medijskom okruženju. S obzirom na oskudne finansijske i ljudske resurse nezavisnog medijskog sektora, program će pružiti kombinaciju značajnih kapitalnih investicija, prilagođenu tehničku podršku i niz aktivnosti za izgradnju kapaciteta za unaprjeđivanje poslovanja i razvoj kvalitetnog novinarstva.

 

Program će doprineti opštem cilju jačanja participativne demokratije i procesa približavanja EU na Zapadnom Balkanu putem izgradnje kapaciteta u medijskim kućama i podsticanja povoljnog okruženja za pluralističke medije.

 

U okviru ovog programa biće dodijeljeno 20 grantova u iznosu do 150.000 eura. Očekuje se da će ovi projekti trajati najviše tri godine.

Saznajte više

Izvor: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotografija: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.