Raporti Hije për Kapitullin 27 “Progress on Hold” prezantuar në Europe House Podgorica News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

30/06/2023

Raporti Hije për Kapitullin 27 “Progress on Hold” prezantuar në Europe House Podgorica

Në prag të European Green Week, Coalition 27 prezantoi Raportin Hije për Kapitullin 27: “Progress on Hold “, me synimin për të ofruar një pamje të përgjithshme të progresit të Malit të Zi në procesin e anëtarësimit në BE nga Janari i vitit 2022 deri në Maj të vitit 2023, për sa i përket përmirësimit të situatës së mbrojtjes së mjedisit dhe ndryshimeve klimatike.

 

Vlerësimi i aktiviteteve të kryera në këtë fushë është shprehur tashmë në titullin e raportit, “Progress on Hold” “ (drafti). Krahas analizës së çështjeve të rëndësishme, raporti përfshin gjithashtu një sërë rekomandimesh për forcimin e procesit të transpozimit dhe zbatimit të legjislacionit të BE-së të mbuluar nga Kapitulli 27.

 

Raporti është përgatitur si pjesë e projektit “Empowering Civil Society Participation in the Environmental Sector in the EU Accession Process (4E),” i cili mbështetet financiarisht nga Bashkimi Evropian përmes Civil Society Facility 2021 and the Thematic Programme on Human Rights and Democracy 2021.

Read more (Lexoni më shumë)

Burimi: Shtëpia e Evropës Podgoricë

Fotografitë: Shtëpia e Evropës Podgoricë

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.