RHP shpërndan çelësat e apartamenteve të sapondërtuara për dhjetë familje refugjatësh në Kraljevo, Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

2/12/2022

RHP shpërndan çelësat e apartamenteve të sapondërtuara për dhjetë familje refugjatësh në Kraljevo, Serbi

Shpërndahen çelësat e dhjetë apartamenteve të sapondërtuara nga Regional Housing Programme (RHP) për familjet e refugjatëve në Kraljevo, Serbi. Deri më sot, mbi 6,700 shtëpi të RHP u janë dhënë përfituesve në mbarë Serbinë, një nga katër vendet partnere të RHP.

 

Krahas vetë përfituesve, pjesëmarrës në ceremoninë për shpërndarjen e çelësave ishin Svetlana Velimirović, Zëvendëskomisionere për Refugjatët dhe Migracionin në Republikën e Serbisë; Predrag Terzić, Kryebashkiaku i Kraljevo; Urs Schmid, Ambasadori i Zvicrës në Serbi; Mirjana Maksimović, përfaqësuese e Delegation of the European Union in Serbia, dhe Dušan Kovačević, Kryetari i Public Sector Projects Implementation Unit Ltd.

 

Mbështetja financiare e EU-së për paqe, pajtim dhe marrëdhënie të mira fqinjësore në Serbi ka arritur mbi 300milionë euro. Asistenca synon forcimin e bashkëpunimit dhe stabilitetit rajonal, dhe trajtimin e çështjeve dypalëshe të mbetura pezull dhe të trashëgimive të së shkuarës. EU-ja ka siguruar 74 milionë europër të mbështetur strehimin dhe punësimin e familjeve refugjate më të cenueshme dhe të personave të zhvendosur brenda vendit. Qëllimi i programit rajonal të zbatuar në këtë sektor është përmirësimi i jetëve të 74,000 personave, ose të rreth 27,000 familjeve, nga territori i ish-Jugosllavisë. Buxheti i përgjithshëm llogaritet në rreth 584 milionë europër një periudhë pesëvjeçare.

Burimi: RHP

Fotografitë: RHP 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.