Pollinator Park frymëzon nxënësit e shkollave të mesme në Ditën Botërore të Mjedisit News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

14/06/2022

Pollinator Park frymëzon nxënësit e shkollave të mesme në Ditën Botërore të Mjedisit

Me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit, Europe House në Podgoricë organizoi një promovim bashkëveprues të Pollinator Park, botën e mrekullueshme të insekteve pjalmuese  në realitet virtual. Europe House priti nxënësit e Ivan Uskoković Secondary Vocational School dhe Vaso Aligrudić Electrical Engineering School nga Podgorica, të cilët kishin mundësinë të provonin për herë të parë kufjet Oculus VR dhe të “ecnin” nëpër botën virtuale të insekteve pjalmuese. Nxënësit e shkollës së mesme folën me entuziazëm për këtë përvojë unike pasi vizituan Miro’s Meadow, City Lab dhe Canteen, të cilat janë pjesë e Pollinator Park.

 

Një kombinim i një kopshti zoologjik, një parku, një muzeu ndërveprues dhe një topi kristali, Pollinator Park i sjell vizitorët në vitin 2050, duke u treguar se çfarë do të mbajë e ardhmja nëse pjalmuesit do të zhduken.

 

Komisioni Evropian krijoi Pollinator Park vitin e kaluar në mënyrë që të rrisë ndërgjegjësimin dhe të mobilizojë shoqërinë për të mbrojtur pjalmuesit. Ky mjet është në dispozicion të publikut, të muzeve, shkollave dhe institucioneve të tjera, palëve të interesuara e partnerëve në Evropë dhe më tej. Ai mbështet aktivitetet e komunikimit dhe edukimit për krizën mjedisore e klimatike të kësaj dekadë, të cilat janë të domosdoshme për veprimet për të shpëtuar planetin tonë.

Lexoni më shumë)

Burimi: Europe House Podgorica

Fotot nga: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.