Park oprašivača inspiriše srednjoškolce na Svjetski dan zaštite životne sredine News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

14/06/2022

Park oprašivača inspiriše srednjoškolce na Svjetski dan zaštite životne sredine

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Evropska kuća u Podgorici organizovala je interaktivnu promociju Parka oprašivača, predivnog svijeta oprašivača u virtuelnoj stvarnosti. Evropska kuća ugostila je učenike koji pohađaju Srednju strukovnu školu Ivan Uskoković i Elektrotehničku školu Vaso Aligrudić iz Podgorice, koji su prvi put imali priliku da isprobaju Oculus VR slušalice i „prošetaju“ virtuelnim svijetom oprašivača. Srednjoškolci su sa oduševljenjem govorili o ovom jedinstvenom iskustvu nakon posjete Mirovoj livadi, gradskoj laboratoriji i kantini, koje su dio Parka oprašivača.

 

Kombinacija zoološkog vrta, tematskog parka, interaktivnog muzeja i kristalne kugle, Park oprašivača vodi posjetioce u 2050. godinu, pokazujući šta bi budućnost mogla da nosi kada bi oprašivači izumrli.

 

Evropska komisija je prošle godine osnovala Park oprašivača kako bi podigla svijest i mobilisala društvo da zaštiti oprašivače. Ova javno dostupna alatka stoji na raspolaganju muzejima, školama i drugim ustanovama, zainteresovanim stranama i partnerima u Evropi i šire. Ona podržava komunikacione i edukativne aktivnosti o ekološkoj i klimatskoj krizi koju doživljavamo u ovoj deceniji i koje su ključne za akciju spasavanja naše planete.

Saznajte više

Izvor: Europe House Podgorica

Fotografija: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.