Programet e reja master i bashkohen katalogut Erasmus Mundus News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

28/02/2022

Programet e reja master i bashkohen katalogut Erasmus Mundus

Njëzet e shtatë programe të reja të nivelit të masterit të përbashkët Erasmus Mundus do të ofrojnë bursa për studentët nga Ballkani Perëndimor dhe gjetkë në mbarë botën. Këto janë të parat nën Erasmus+ për periudhën 2021-2027.

 

Pranimi i parë i studentëve do të fillojë këtë vit dhe këto programe të sapozgjedhura bëjnë gjithsej më shumë se 170 programe të disponueshme në katalogun Erasmus Mundus (Erasmus Mundus catalogue). Pothuajse 127 milionë euro janë investuar në këto programe të reja, me mbështetje për mbi 2,000 bursa për studentë nga e gjithë bota. Gjatë 17 viteve të programeve të përbashkëta master të Erasmus Mundus, më shumë se 28,000 studentë nga 195 vende u janë dhënë bursa për të studiuar në 566 programe.

 

Programet e përbashkëta ndërthurin mësimdhënien më të mirë nga universitete të ndryshme, shpesh duke kombinuar fakultete dhe disiplina të ndryshme. Studenëtet studiojnë me dy ose më shumë universitete partnere gjatë dy viteve. Shumë prej tyre gjithashtu kanë një vend për kompaninë ose organizatën për të fituar eksperiencë në praktikë. Prandaj studentët diplomohen me aftësitë e duhura dhe prespektiva ndërkombëtare duke i pajisur ata për nje karrierë si praktikues, drejtues ose studiues në sektorët profesionalë kyçë/niche.

Lexoni më shumë

Burimi: ERASMUS +

Fotot nga: ERASMUS +

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.