Novi master programi u katalogu Erazmus Mundus News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

28/02/2022

Novi master programi u katalogu Erazmus Mundus

Dvadeset sedam novih zajedničkih master programa Erazmus Mundus ponudiće stipendije studentima sa Zapadnog Balkana i iz cijelog svijeta. Ovo su prvi kursevi u okviru programa Erazmus+ za period od 2021 do 2027. godine.

 

Prijem studenata počeće ove godine i ovi novoizabrani programi čine dio više od 170 programa dostupnih u Erazmus Mundus katalogu. U ove nove programe uloženo je skoro 127 miliona eura, što će obezbijediti preko 2.000 stipendija za studente širom svijeta. U toku 17 godina zajedničkih master programa Erazmus Mundusa, više od 28.000 studenata iz 195 zemalja dobilo je stipendije za studiranje u 566 programa.

 

Zajednički programi spajaju najkvalitetniju nastavu sa različitih univerziteta, često kombinujući različite fakultete i discipline. Studenti studiraju na dva ili više univerziteta tokom dvije godine. Većina njih takođe dobija posao u nekoj kompaniji ili organizaciji kako bi stekli i praktično iskustvo. Studenti stoga završavaju kurs sa praktičnim vještinama i međunarodnim izgledima, opremljeni za profesionalnu karijeru administratora ili istraživača u ključnim i/ili specijalizovanim sektorima.

Saznajte više

Izvor: ERASMUS +

Foto: ERASMUS +

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.