Grante të reja për shoqërinë civile për të forcuar demokracinë pjesëmarrëse News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

25/04/2022

Grante të reja për shoqërinë civile për të forcuar demokracinë pjesëmarrëse

Bashkimi Evropian ka nisur një Thirrje për Propozime në kuadër të programit të ri me vlerë 18 milionë euro për forcimin e demokracive pjesëmarrëse dhe procesin e integrimit në BE në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi. Thirrja në kuadër të Programit të ri të BE-së për Shoqërinë Civile dhe Mediat për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë për 2021-2023 synon rritjen e bashkëpunimit rajonal, marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë dhe pajtimin.

 

Sipas kësaj thirrjeje për propozime, një numër grantesh afatgjata do të jepen për të krijuar dhe mbështetur rrjetet tematike rajonale të organizatave të shoqërisë civile (OSHC) që synojnë të përmirësojnë koalicionin dhe ndërtimin e kapaciteteve për rritjen e ndikimit nga OSHC-të në reformat e sektorit përkatës. Thirrja parashtron gjithashtu një vizion për sub-grantimin për organizatat bazë në të gjithë rajonin përmes rrjeteve. Thirrja mbulon fushat e mëposhtme:

 

-Qeverisja e mirë, sundimi i ligjit dhe antikorrupsioni

– Të drejtat e njeriut, anti-diskriminimi dhe dialogu ndërkulturor

-Tranzicioni i gjelbër dhe dixhital

-Liria e medias dhe liria e shprehjes, duke përfshirë luftën kundër dezinformimit dhe dezinformimit

– Projekte të vogla në mbështetje të marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë ndërmjet Serbisë dhe Kosovës

– Gazetari cilësore

 

Prioritetet e thirrjes janë në përputhje me Planin Ekonomik dhe Investues për Ballkanin Perëndimor, i cili synon të nxisë rimëkëmbjen e rajonit përmes mbështetjes së zhvillimit socio-ekonomik dhe zbatimit të reformave të nevojshme për të ecur përpara në rrugën e BE-së dhe sjelljen e Ballkanit Perëndimor. më afër tregut të vetëm të BE-së. Ai i ofron rajonit asistencë përmes investimeve dhe iniciativave në fushat e transportit, energjisë, tranzicionit dixhital, agjendës së gjelbër, mbështetjes për sektorin privat, integrimit ekonomik, inovacionit dhe mbështetjes për zhvillimin e kapitalit njerëzor

Lexoni më shumë

Burimi: European Union

Fotografitë nga: European Union

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.