New European Bauhaus: aplikimet e hapura për edicionin 2024 të NEB Prizes News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

4/10/2023

New European Bauhaus: aplikimet e hapura për edicionin 2024 të NEB Prizes

Komisioni ka hapur aplikimet për ‘’2024 New European Bauhaus (NEB) Prizes’’, që përfshin aplikime nga Ballkani Perëndimor. Pasi u pranuan 4,500 aplikime gjithsej për edicionet e mëparshme, “NEB Prizes 2024“ do të shpërblejë këtë vit 20 projekte dhe koncepte inovative shembullore që përfaqësojnë qëndrueshmërinë, estetikën dhe gjithëpërfshirjen. Për herë të parë këtë vit, ne do të mirëpresim aplikimet e projekteve dhe koncepteve në Ukrainë, përveç Shteteve Anëtare të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor. Çmimet ‘Njohja speciale për përpjekjet për rindërtim dhe rimëkëmbje të Ukrainës’ do të njohin projektet dhe konceptet që kontribuojnë në rimëkëmbjen dhe rindërtimin e Ukrainës në përputhje me vlerat e New European Bauhaus. Një tjetër veçori e re këtë vit është fokusi në projektet dhe konceptet nga rajonet e BE-së që përballen me çështje ose sfida socio-ekonomike në tranzicionin binjak digjital dhe të gjelbër.

 

Çmimet e vitit 2024 do të vlerësojnë projektet ekzistuese si dhe konceptet e zhvilluara nga talentet e reja në katër kategori: Rilidhja me natyrën; Rifitimi i ndjenjës së përkatësisë; Prioriteti i vendeve dhe njerëzve që kanë më shumë nevojë për të dhe formimi i një ekosistemi industrial rrethor dhe mbështetja e të menduarit të ciklit jetësor.

 

Çmimet e vitit 2024 do t’i jepen 20 fituesve që do të marrin shpërblim për çmimin deri në €30,000, si dhe një paketë komunikimesh që do t’i ndihmojë ata të zhvillojnë dhe promovojnë më tej projektet dhe konceptet e tyre. Ato do të shpallen gjatë Festivalit New European Bauhaus, që do të zhvillohet në Bruksel nga 17 deri më 21 prill, në një ceremoni të organizuar nga Komisioni. Festivali do të bashkojë individë me prejardhje të ndryshme, në një sërë workshop-e, aktivitetesh dhe ngjarjesh satelitore për të diskutuar dhe formësuar të ardhmen tonë. Thirrja për ngjarje satelitore është ende e hapur deri më 31 dhjetor 2023.

Read more (Lexoni më shumë)

Fotografitë: Bashkimi Evropian

Burimi: Bashkimi Evropian

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.