Hapet thirrja e re për Young European Ambassadors! News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

26/05/2022

Hapet thirrja e re për Young European Ambassadors!

Thirrja e re për aplikime për Young European Ambassadors u lançua më 20 maj në webalkans.eu

 

Programi The Young European Ambassadors (YEA) është një rrjet krijues i aktivistëve të rinj nga i gjithë Ballkani Perëndimor (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia).  YEA-të kanë formime të ndryshme, por të gjithë ndajnë një vizion të përbashkët: bashkimin e Ballkanit Perëndimor  në diversitet.  Ata mësojnë për njëri-tjetrin dhe BE-në së bashku, ndjekin projekte krijuese, fitojnë aftësi të reja, lidhen përmes rrjeteve sociale dhe organizojnë veprimtari frymëzuese – gjithmonë të shtyrë nga ideja se aktivizmi tek të rinjtë është forca më e fuqishme e ndryshimit social.

 

Qëllimet e rrjetit përfshirjen të ndarjen e vlerave të BE-së; shtimin e ndërgjegjësimit për bashkëpunimin e BE-së me partnerët e saj të Ballkanit Perëndimor; paraqitjen e rezultateve konkrete të këtij bashkëpunimi; kontribuimin në dialogun politik mbi tema të ndryshme; dhe rritjen e aktivizmit civil.  Një Young European Ambassador është një aktivist i ri që e sheh veten si një komunikues të mirë, i gatshëm për të ndarë vlerat e BE-së dhe për të marrë pjesë në projekte dhe evente që lidhen me integrimin e BE-së, mbrojtjen e mjedisit, të drejtat e njeriut, artin dhe kulturën dhe teknologjitë e reja.  Të gjithë të rinjtë e moshës 18-29 vjeç që janë nga rajoni i Ballkanit Perëndimor janë të ftuar të aplikojnë.

 

Aplikimet janë të hapura nga data 20 maj deri më 30 qershor.

lexo më shumë)

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.