Hapet në Podgoricë Modernised Europe House News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/06/2022

Hapet në Podgoricë Modernised Europe House

Qendra e informacionit e BE-së në qytetin e Podgoricës është rinovuar, modernizuar dhe përshtatur me nevojat e reja e më të gjera të komunitetit, dedikuar promovimit të Bashkimit Evropian në Malin e Zi. Tashmë është rihapur si Europe House, inaugurimi i së cilës u bë nëpërmjet ceremonisë së prerjes së shiritit nga ambasadorja e Bashkimit Evropian, Oana Cristina Popa, kryetari i Foreign Affairs Committee of the European Parliament David McAllister, dhe zëvendëse kryeministrja dhe ministrja e European Affairs, Jovana Marović.

 

Ambasadorja Popa përmendi numrin e madh të eventeve që janë organizuar në qendrën e informacionit të BE-së, duke mbledhur mijëra njerëz nga fusha të ndryshme të shoqërisë që kur është hapur në vitin 2014.

 

“Ishte vendi i duhur për të mësuar rreth nismave, politikave dhe projekteve të BE-së.” Por kohërat kanë ndryshuar. Kemi shumë pritshmëri për këtë House. Ne duam ta kthejmë në një qendër të re për ide frymëzuese, rrjetëzim dhe rrahje mendimesh. Duke shpresuar që koha kur dyert ishin të mbyllura për shkak të pandemisë tashmë mbaroi, shpresojmë që kjo hapësirë do të lidhë njerëzit nga të gjitha fushat e spektrit politik dhe social. Ne shpresojmë që do të jetë shtysa e nevojshme në debatin për integrimin evropian, vlerat tona dhe të ardhmen tonë të përbashkët,” thotë Popa.

 

Europe House, ideuar nga Stanislav Nikičević, ndodhet pranë Argentina Square. Është e hapur për qytetarët, institucionet, median dhe organizatat jo qeveritare të cilat punojnë në projektet e BE-së, ose që dëshirojnë të bëhen pjesë. Përveç eventeve dhe fushatave të zhvilluara sipas standardeve evropiane, Europe House është gjithashtu e përshtatshme për të organizuar workshops, seminare, konferenca për shtyp, ekspozita, fjalime dhe evente të tjera promovuese.

Burimi: Europe House Podgorica

Fotot nga: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.