Otvorena modernizovana Evropska kuća u Podgorici News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

8/06/2022

Otvorena modernizovana Evropska kuća u Podgorici

Podgorički EU info centar, čija uloga je promocija Evropske unije u Crnoj Gori, sada je renoviran, modernizovan i prilagođen novim potrebama šire zajednice. Sa renoviranjem je dobio i novo ime – Evropska kuća – a traku su na otvaranju presjekli ambasadorka Evropske unije Oana Kristina Popa, predsjednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister i potpredsjednica Vlade i ministarka za evropske poslove Jovana Marović.

 

Ambasadorka Popa je u svom obraćanju pomenula stotine događaja koji su organizovani u EU info centru, na kojima su se okupile hiljade ljudi iz različitih oblasti društva od njegovog otvaranja 2014. godine.

 

„To je bilo mjesto gdje može da se upozna EU, njene inicijative, politike i projekti. Ali vremena se mijenjaju. Imamo velika očekivanja za ovu Kuću. Želimo da postane novo čvorište za inspirativne ideje, inovativno razmišljanje, umrežavanje i razmjenu ideja. Kako se nadamo da su vremena zatvorenih vrata zbog pandemije zauvijek iza nas, očekujemo da će ovaj prostor povezati ljude: ljude sa svih strana političkog i društvenog spektra. Nadamo se da će to dati preko potreban podsticaj debati o evropskim integracijama, našim vrijednostima i našoj zajedničkoj budućnosti“, rekla je Popa.

 

Evropska kuća, koju je projektovao Stanislav Nikičević, nalazi se pored Trga Argentina. Ona je otvorena za građane, ustanove, medije i nevladine organizacije koje rade na projektima EU, ili to žele. Pored događaja i kampanja posvećenih evropskim standardima, Evropska kuća je dostupna i za organizovanje radionica, seminara, izložbi, predavanja, konferencija za štampu i drugih promotivnih događanja.

Izvor: Europe House Podgorica

Fotografija: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.