Programi M’BASE mbështet 23 projekte të shoqërisë civile në Mal të Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

24/11/2022

Programi M’BASE mbështet 23 projekte të shoqërisë civile në Mal të Zi

Fituesit e fondeve nga konkursi i tretë i programit M’BASE, që është financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Centre for Civic Education, u mblodhën në Europe House për ceremoninë e nënshkrimit. Njoftimi për konkursin e tretë të programit M’BASE u dha më 13 shtator dhe deri në momentin që u mbyll më 13 tetor, ishin dorëzuar 82 aplikime për projektin. Gjithsej, 23 prej tyre do të vihen në zbatim.

Gjatë kohës që fliste për nënshkruesit, Yngve Engstroem, Head of the Cooperation Department në EU Delegation in Montenegro, e përshkroi programin M’BASE si një mundësi të mirë për organizatat e shoqërisë civile që të fitojnë akses në fondet e BE-së, të cilat do t’i ndihmojnë të rrisin kapacitetet e tyre dhe të luajnë një rol të rëndësishëm në komunitetet e tyre.

Si një program i organizatave të shoqërisë civile në Mal të Zi – nga shërbimet bazike te politikëbërësit – M’BASE është vënë në zbatim nga Centre for Civic Education në partneritet me German Friedrich Ebert Foundation, OJQ-në Centre for the Protection and Study of Birds (CZIP) dhe rrjetin e OJQ-së Politikon, dhe në bashkëpunim me Ministry of Public Administration dhe Ministry of European Affairs të qeverisë së Malit të Zi. Projekti është financuar nga Bashkimi Evropian dhe Ministry of Public Administration.

Read more

Burimi: Europe House Podgorica

Fotografia: Europe House Podgorica

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.