Program M'BASE podržava 23 projekta civilnog društva u Crnoj Gori News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

24/11/2022

Program M’BASE podržava 23 projekta civilnog društva u Crnoj Gori

Dobitnici sredstava iz trećeg konkursa u okviru programa M’BASE, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za građansko obrazovanje, okupili su se u Evropskoj kući na svečanom potpisivanju. Treći konkurs u okviru programa M’BASE raspisan je 13. septembra, a do njegovog zatvaranja 13. oktobra podnijete su 82 projektne prijave. Ukupno će biti realizovana 23 projekta.

 

Ingve Engstroem, šef Odeljenja za saradnju pri Delegaciji EU u Crnoj Gori, obraćajući se potpisnicima opisao je program M’BASE kao dobru priliku za organizacije civilnog društva da dobiju pristup fondovima EU koji će im pomoći da izgrade svoje kapacitete i odigraju važnu ulogu u svojim zajednicama.

 

M’BASE program, kao program organizacija civilnog društva u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politike, implementira Centar za građansko obrazovanje u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Fridrih Ebert, nevladinom organizacijom Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i NVO mrežom Politikon, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom za evropske poslove Vlade Crne Gore. Projekat finansiraju Evropska unija i Ministarstvo javne uprave.

Saznajte više

Izvor: Europe House Podgorica

Fotografija: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.