Програмата „M’BASE“ поддржува 23 проекти на граѓанското општество во Црна Гора News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

24/11/2022

Програмата „M’BASE“ поддржува 23 проекти на граѓанското општество во Црна Гора

Добитниците на фондови на третиот натпревар, во рамки на програмата „M’BASE“; финансирана од ЕУ, а имплементирана од Центарот за граѓанска едукација, се собраа за церемонијата за потпишување во „Europe House“. Третиот натпревар, во склоп на програмата „M’BASE“, беше објавен на 13. септември, а до неговото затворање, на 13. октомври, беа поднесени 82 проектни апликации. Севкупно, 23 од нив ќе бидат имплементирани.

 

Во своето обраќање кон потписниците, Ингве Енгстром, шеф на отсекот за соработка при Делегацијата на ЕУ во Црна Гора, ја опиша програмата „M’BASE“ како добра можност за организациите на граѓанското општество да добијат пристап до фондовите на ЕУ кои ќе им помогнат да ги зајакнат своите капацитети и да играат значајна улога во своите заедници.

 

Како програма на организациите на граѓанското општество во Црна Гора, од основни услуги до основачи на политики, програмата „M’BASE“ е имплементирана од Центарот за граѓанска едукација, во партнерство со германската фондација „Friedrich Ebert“, невладината организација Центар за заштита и проучување на птиците, мрежата невладини организации „Politikon“, во соработка со Министерството за државна администрација и Министерството за европски работи на Владата на Црна Гора. Проектот е финансиран од ЕУ и Министерството за државна администрација.

Read more

Извор: Europe House Podgorica

Извор на фотографии: Europe House Podgorica

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.