Përfituesve të Regional Housing Programme në Bosnjë dhe Hercegovinë u dhurohen çelësat e 20 apartamenteve News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/07/2022

Përfituesve të Regional Housing Programme në Bosnjë dhe Hercegovinë u dhurohen çelësat e 20 apartamenteve

Këtë javë, 20 familje refugjatësh në Vllasenicë, Bosnjë dhe Hercegovinë festuan marrjen e çelësave të apartamenteve të tyre të reja të cilat u ndërtuan nga Regional Housing Programme (RHP). Përveç përfituesve, në event ishin pjesëmarrës dhe përfaqësues të BE-së nga qeveria e Republikës Serbe dhe UNHCR.

 

Duke uruar përfituesit, Stefano Ellero, Head of Cooperation at the Delegation i Bashkimit Evropian në Bosnjë dhe Hercegovinë vuri në dukje se Bashkimi Evropian është donatori më i madh i RHP-së dhe se pa mbështetjen e BE, nuk do të ishte e mundur ndërtimi i ndërtesave në Vllasenicë. Të njëjtat fjalë u përsëritën edhe nga kryeministri Višković i Republikës Serbe, i cili njohu  kontributin ebashkisë së Vllasenicës e cila siguroi vendin për ndërtimin e apartamenteve dhe infrastrukturën e nevojshme.

 

Përfituesit kishin shumë dëshirë të ndanin kënaqësinë e tyre. Goran and Daliborka Zoranović, personat që u zhvendosën nga Kladanj, BiH, përshkruan apartamentin e tyre si  “të bukur” , ndërkohë që Radenko Belmiš u shpreh se ishte i lehtësuar që kishte marrë një shtëpi për familjen e tij me 5 anëtarë. Në emër të gjithë përfituesve, Mr Belmiš falënderoi të gjithë donatorët e RHP-së të cilët kanë ofruar burime financiare për ndërtimin e ndërtesave. Bashkëshortja e tij u shpreh se asnjëherë nuk ishte ndjerë kaq e lumtur.

Lexo më shumë)

Burimi: RHP

Fotot nga: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.