Ključevi 20 stanova predati korisnicima Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

8/07/2022

Ključevi 20 stanova predati korisnicima Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini

Ove nedjelje je u Vlasenici, u Bosni i Hercegovini, 20 izbjegličkih porodica proslavilo prijem ključeva svojih novih stanova izgrađenih u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP). Pored korisnika, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici EU, Vlade Republike Srpske i UNHCR-a.

 

Stefano Elero, šef saradnje u Delegaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u svom je govoru čestitao korisnicima i istakao da je EU najveći donator RHP-a, kao i da bez podrške EU nije bilo moguće izgraditi stanove u Vlasenici. Ove riječi ponovio je i premijer Višković iz Vlade Republike Srpske, koji je spomenuo i doprinos opštine Vlasenica, koja je obezbijedila lokaciju za izgradnju stanova i neophodnu infrastrukturu.

 

Korisnici su vrlo rado podijelili svoja osjećanja. Goran i Daliborka Zoranović, raseljena lica iz Kladnja u BiH, opisali su svoj stan kao „divan“, dok je Radenko Belmiš rekao da mu je laknulo što je njegova petočlana porodica najzad dobila svoj dom. U ime korisnika, gospodin Belmiš se zahvalio svim donatorima RHP-a koji su obezbijedili finansijska sredstva za izgradnju stanova. Njegova žena je rekla da se naprosto nikada u životu nije bila srećnija.

Saznajte više

Izvor: RHP

Fotografija: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.