Trajnimi i gazetarëve për raportimin e sigurt dhe etik në situata kritike News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

7/04/2022

Trajnimi i gazetarëve për raportimin e sigurt dhe etik në situata kritike

BIRN Kosova ka zhvilluar një trajnim për 18 gazetarë dhe studentë të degës së gazetarisë me qëllimin për të përmirësuar mënyrën se si gazetarët duhet të raportojnë në situata kritike, duke i pajisur ata me njohuritë e nevojshme dhe duke ofruar praktikat më të mira në rastet kur bëhen raportime nga protestat, me një fokus të veçantë te protestat e veçanta.

 

Trajnimi i financuar nga BE-ja ishte i ndarë në 2 pjesë – pjesa e parë, u krye nga Amir Gërguri, Komandanti i Njësive Speciale të Policisë së Kosovës, u përqëndrua në komunikimin me institucionet e sigurisë në situata kritike dhe pjesa e dytë, e kryer nga Kreshnik Gashi, redaktori kryesor i KALLXO.com, foli për raportimin e sigurt dhe etik në situata kritike. Pjesëmarrësve u dhanë shembuj në teori rreth se si duhej të vepronin në praktikë, gjithashtu paten mundësinë të bënin pyetje dhe të ndanin përvojat e tyre.

 

Trajnimi ishte i organizuar si pjesë e projektit “Providing a safe environment for journalists during protests”, i financuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë.

Lexoni më shumë

Burimi: BIRN

Fotot nga: BIRN

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.