Përzgjidhen grantmarrësit e parë për lëvizshmërinë e Culture Moves Europe News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

14/12/2022

Përzgjidhen grantmarrësit e parë për lëvizshmërinë e Culture Moves Europe

176 artistë dhe profesionistë kulturorë do të kenë mundësinë të fillojnë projektet e tyre të lëvizshmërisë kulturore duke udhëtuar drejt një shteti tjetër të Creative Europe. Grantmarrësja e parë, që udhëtoi më 23 nëntor të vitit 2022 nga Ukraina, e ka filluar tashmë në Lituani projektin e saj në lidhje me trashëgiminë kulturore. Shumë të tjerë do t’i fillojnë projektet e tyre në vitin 2022.

 

26 shtete të Creative Europe, veçanërisht Gjermania, Italia, Franca, Finlanda, Spanja, Belgjika dhe Ukraina dërguan aplikime të suksesshme, duke përfshirë këtu edhe një projekt virtual. Grantmarrësit përzgjodhën 29 shtete si destinacion dhe shtetet më të njohura si destinacione të lëvizshmërisë kulturore ishin Gjermania, Spanja, Islanda, Italia, Finlanda dhe Portugalia. Disa projekte do të zbatohen edhe në Ukrainë, Tunizi dhe Serbi.

 

Ndër 7 sektorët e pranueshëm, shumica e projekteve të përzgjedhura lidheshin me artet performuese dhe vizuale, si dhe me muzikën. Në periudhën e parë të vlerësimit nuk pati projekte të suksesshme në fushën e arkitekturës dhe u përzgjodhën vetëm disa prej tyre për përkthimin letrar. Pjesëmarrësit e 44 nga 111 projektet e përzgjedhura vendosën të udhëtojnë me mënyra udhëtimi që shfrytëzojnë energjinë e ripërtëritshme dhe kërkuan shtesë për udhëtimin e gjelbër. Ky i fundit vendoset në dispozicion të atyre që nuk udhëtojnë me avion. 25% e projekteve të përzgjedhura u dorëzuan nga grupe me deri në 5 persona.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: Creative Europe

Fotografia: Creative Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.