Ekspozita që promovon EU Green Deal hapet në Shkup News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/03/2022

Ekspozita që promovon EU Green Deal hapet në Shkup

Ne vijim të dy ekspozitave të frymëzuara nga pandemia, për temat e kthimit të mërzisë në kreativitet dhe artin si një mënyrë për t’u larguar nga realiteti, Rezidenca e Ambasadorit të BE-së në Maqedoninë e Veriut është do të mirëpresë sërish një shfaqje tjetër artistike.

 

Ekspozita, e hapur më 10 mars nga Ambasadori i BE-së, David Geer, dhe Zonja e Parë, Elizabeta Gjorgjievska, është pjesë e fushatës së Delegacionit të BE-së në Maqedoninë e Veriut për të promovuar objektivat – dhe mundësitë – e European Green Deal. Green Deal lidhet me jetesën, prodhimin dhe përmbushjen e nevojave tona me kosto minimale për planetin dhe burimet e tij. Bëhet fjalë për trajtimin e pasojave të ndryshimeve klimatike, ruajtjen e biodiversitetit dhe zhvillimin e qëndrueshëm.

 

Veprat e artit janë nga Ozbek Ayvaz, Maja Kirovska, Zoran Todovikj, Nenad Tonkin, Vana Uroshevikj, dhe Velimir Zhernovski, dhe janë përzgjedhur nga Galeria Skopje Acanthus. Ato përfshijnë reflektime mbi riciklimin – jo vetëm si një mënyrë për të mbrojtur burimet natyrore, por edhe për të stimuluar kreativitetin, dhe për ndërgjegjësuar rreth  varësisë tonë nga natyra, dhe fuqinë shëruese të natyrës. Ekspozita do të jetë e hapur per publikun deri me 20 maj. Vizitorët mund të rezervojnë një orar dhe bileta falas nëpërmjet faqes në Facebook (EU za Kultura Facebook page).

Burimi: EU Delegation to North Macedonia

Photo credits: EU Delegation to North Macedonia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.