U Skoplju otvorena izložba koja promoviše Zeleni dogovor EU News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

15/03/2022

U Skoplju otvorena izložba koja promoviše Zeleni dogovor EU

Nakon dvije izložbe inspirisane pandemijom, na temu pretvaranja dosade u kreativnost i umjetnosti kao načina za bjekstvo od stvarnosti, rezidencija ambasadora EU u Severnoj Makedoniji ugostila je još jednu umjetničku izložbu.

 

Ambasador EU Dejvid Gir i prva dama Elizabeta Đorgievska otvorili su 10. marta izložbu koja je dio kampanje Delegacije EU u Sjevernoj Makedoniji za promovisanje ciljeva  evropskog Zelenog dogovora i prilika koje on nudi. Zeleni dogovor se bavi životom, proizvodnjom i zadovoljavanjem naših potreba uz minimalne troškove za planetu i njene resurse. Radi se o rešavanju posljedica klimatskih promjena, spasavanju biodiverziteta i održivom razvoju.

 

Umjetnička djela Ozbeka Ajvaza, Maje Kirovske, Zorana Todovića, Nenada Tonkina, Vane Urošević i Velimira Žernovskog odabrala je skopska Galerija Acanthus. Ona uključuju razmišljanja o reciklaži – ne samo kao načinu da se sačuvaju resursi, već i da se podstakne kreativnost i podigne svijest o našoj zavisnosti od prirode, kao i o njenoj ljekovitoj snazi. Izložba će biti otvorena do 20. maja. Posjetioci mogu da rezervišu termin i besplatne ulaznice preko Facebook stranice EU za Kultura

Izvor: EU Delegation to North Macedonia

Fotografija: EU Delegation to North Macedonia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.